Рахунки на кілька мільйонів євро заарештувала французька влада в рамках розслідування "справи Магнітського".

Про це повідомляє Reuters.

Арешти провели в рамках розслідування, яке ініціював фонд Hermitage Capital Management. Там працював російський адвокат та правозахисник Сергій Магнітський. Він розповів про злочинні схеми, в яких брали участь російські чиновники і правоохоронці. Після цього Магнітський потрапив до в'язниці. У 2009 році він помер там від тортур.

Однак фонд продовжив розслідування. Наразі імена зі "Списку Магнітського" не розголошуються. Французькі ЗМІ повідомляють, що на даний момент арештована громадянка Франції російського походження. Вона може мати відношення до викритих активістом злочинних схем російських високопосадовців.

Читайте також: Франція заарештувала рахунки і майно Russia Today і ТАСС

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Слідство зацікавилося компанією, зареєстрованою в Сан-Тропе. На її рахунок з 2008 по 2013 роки перевели 16 мільйонів євро. В цілому, за інформацією фонду Hermitage Capital Management, з Росії до Франції та Люксембургу перерахували 230 мільйонів доларів.

Нагадаємо, що у 2012 році в США був прийнятий так званий "Список Магнітського". До нього увійшли російські посадовці, які причетні до загибелі юриста.