Грецький уряд підтвердив, що із понеділка, 29 червня, банки Греції будуть закриті на тиждень через зростання побоювань щодо дефолту і виходу країни із єврозони.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

У декреті уряду йдеться про "надзвичайно термінову" потребу захистити фінансову систему через брак ліквідності.

Рішення про закриття банків ухвалили після того, як у неділю Європейський центральний банк вирішив не збільшувати обсяги екстреної допомоги грецьким банкам.

Влада Греції також запровадила ліміт на зняття готівки у банкоматах у 60 євро на день та обмежила переведення коштів з-за кордону.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас закликав громадян зберігати спокій, запевнивши, що усі банківські вклади у безпеці.

До вівторка, 30 червня, Афіни мають виплатити МВФ 1,6 млрд євро за раніше отримані позики.

Переговори між грецьким урядом і країнами єврозони щодо умов надання фінансової допомоги завершилися безрезультатно.

В ніч проти неділі парламент Греції схвалив рішення провести референдум 5 липня, на якому громадяни мають відповісти, чи повинна країна погодитися на умови міжнародних кредиторів щодо виходу із боргової кризи.

Читайте також: Депутати Греції зняли всі вклади після оголошення референдуму

Разом з тим, лідери Німеччини і Франції проводять 29 червня, екстрені наради у зв'язку з можливістю дефолту в Греції.

У німецького канцлера Ангели Меркель призначена зустріч із керівниками фракцій бундестагу. Президент іншої впливової країни єврозони, Франції, Франсуа Олланд має намір брати участь у міністерському засіданні в Парижі.

Євро оновив місячні мінімуми на тлі грецької кризи. Котирування європейської валюти вночі 29 червня на електронних торгах падали до рівня менш як 1 долар 10 центів за євро.