В Анкарі на вулицях міста з'явилися плакати із закликами до вбивства гомосексуалістів. За повідомленням агентства AFP, цю акцію організували представники "Молодої ісламської оборони".

Представники організації заявили, що ці погрози були написані з метою нагадати громадськості про "худуд" - ісламське покарання за вчинення аморального вчинку. На плакатах були написи "Чи слід вбивати тих, хто займається брудними справами і повторює справи людей Лута?"

В Ісламі Лут - це пророк, якого Аллах послав у місто Садум. За легендою, в цьому місті люди вели розпусний спосіб життя і мали гомосексуальні стосунки. Лут намагався змінити мешканців міста, читаючи їм проповіді. Але врешті-решт люди його не послухали, і місто було винищене.

Читайте також: В Архангельську проведуть гей-парад в день ВДВ

Відзначимо, що Туреччина все ще залишається мусульманською країною, в якій гомосексуальні відносини не є забороненими. Велика кількість геїв мешкає в Стамбулі та Анкарі.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нещодавно у Стамбулі поліція водометами розігнала гей-парад. Турецькі представники правопорядку заявили, що організатори заходу не отримали дозвіл на його проведення.