Росіян тепер не тільки вербують іти на Донбас з війною, але й судитимуть за відмову. Про це повідомляє видання Газета.ru.

Декілька військових контрактників з Майкопської розвідувальної бригади втекли з полігону в Ростовській області, оскільки злякалися відправки на Україну. Проти них порушено кримінальні справи, їм загрожує до 10 років позбавлення волі за самовільне залишення частин і дезертирство.

Військові та їхні родичі розповіли, що солдати жили в жахливих умовах, і що їх агітували їхати в Україну. Раніше вже були випадки, коли військових мовчки відправляли на війну.

23-річний рядовий Анатолій Кудрін вже засуджений за самовільне залишення місця служби - він отримав півроку колонії-поселення. Ще двоє військовослужбовців перебувають під арештом. Слідство за іншими контрактникам, які самовільно залишили полігон, поки триває. За словами юристів, солдати покинули полігон "Кадамовскій" в Ростовській області, оскільки побоювалися відправки на війну в Донбас.

Читайте також: Збройні сили Україні поповнить батальйон "Крим"

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Також солдати розповідали, що при прийомі у відділі кадрів, вони обирали між війною та тюрмою. Іншого ж вибору їм просто не давали.