Новозеландський виробник пива DB Breweries і місцева паливна компанія Gull Petroleum почали виробництво бензину, отриманого з відходів пивного виробництва.

Про це передає Wroom.ru.

У автомобільне паливо додадуть етиловий спирт.

У деяких країнах Європи продається бензин з 5-відсотковою добавкою етанолу, в США випускається біопаливо E85, що складається з спирту вже на 85%, а в Бразилії значна частина машин традиційно їздить на чистому спирті, що одержується, в основному, з цукрового очерету.

Читайте також: У Варшаві жінка розкидала свинячі голови в мечеті

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Етанол виробляється з будь-якої відповідної органічної сировини, але в Новій Зеландії вирішили зробити акцент на походженні добавки. Пивоварня DB Breweries переганяє дріжджі, залишаються після виробництва пива, в етанол, а паливна компанія Gull Petroleum випускає бензин під маркою DB Export Brewtroleum з октановим числом 98 і з десятивідсотковим змістом "пивного" спирту.

Бензин "пивного" походження буде продаватися на всіх заправних станціях мережі в Новій Зеландії. Рекламна акція буде обмежена за часом - тестова партія бензину має об'єм 300 тисяч літрів.