Російська компанія МТС потрапить під жорсткі міжнародні санкції, якщо підтвердиться її зв'язок із мобільним провайдером "К-Телеко", який в окупованому Криму знають під брендом WIN mobile.

Про це повідомляє Главком.

"Російська компанія МТС надає послуги в усьому світі. Скрізь, де їздять росіяни, і іноземці, які приїжджають в Росію платять гроші російської компанії МТС. Тому якщо цей зв'язок між "К-Телеком" і МТС підтверджується, то це є основою для міжнародних санкцій, яких ця компанія боїться надзвичайно сильно", - зазначив політтехнолог Тарас Березовець.

Читайте також: "Владі забракне духу забрати в російських компаній ліцензії"

За його словами, український уряд спільно із зарубіжними партнерами може провести розслідування того, в яких взаєминах перебувають "К-Телеком" і російський оператор МТС.

Популярні новини зараз
Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Представники компанії вже заперечували зв'язки із "К-телекомом", якому дісталися частоти, що раніше належали в Криму компанії "МТС-Україна".

Нагадаємо, після анексії Криму Росією півострів покинули всі українські оператори зв'язку.

З 7 серпня 2014 дочірня компанія МТС - мережа "МТС Україна" повністю припинила роботу на території Криму.

Компанія почала поступово відключати свої мережі на півострові після запуску 4 серпня російського ТОВ "К-Телеком".

Наприкінці жовтня в компанії повідомили про закриття управління і двох філій в Криму.

"МТС-Україна" також продала своє майно в Криму за 17,7 млн ​​євро двом приватним інвесторам, які не розголошуються.