Ядерні переговори між Іраном і шістьма світовими державами тривали всю ніч. Є велика імовірність укладення остаточної угоди сьогодні, 14 липня.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Існує попередня згода з найважливіших питань, порушуваних раніше. Проект угоди, яка ще може бути змінена до підписання, передбачає доступ інспекторів ООН до всіх іранських об'єктів, у тому числі військових, на яких могла розроблятися ядерна зброя або велися ядерні дослідження", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Цього тижня США та Іран домовляться по ядерній програмі

У разі, якщо угоду укладуть, резолюція Ради безпеки ООН на виконання такої угоди буде ухвалена вже в липні, повідомили джерела серед учасників переговорів.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Угода передбачає обмеження ядерної діяльності Ірану в обмін на скасування американських та європейських санкцій проти цієї країни.

Дипломати сподіваються затвердити остаточний варіант проекту угоди сьогодні, 14 липня.

Нагадаємо, 6 липня у австрійській столиці проходили переговори між Іраном та "шісткою" посередників - США, Великою Британією, Францією, Китаєм, Росією та Німеччиною.

Американський держсекретар попередив, що сторони все ще не дійшли згоди щодо "кількох найскладніших питань".

За його словами, у останні дні на переговорах щодо іранської ядерної програми є прогрес.

Міністр закордонних справ Ірану Джавад Заріф раніше розповів, що деякі розбіжності між сторонами у переговорах все ще залишаються і "поки що нічого не ясно".