Європейський союз стурбований зростанням напруги через самовільне перенесення Росією "державного кордону" Південної Осетії вглиб грузинської території.

Про це повідомляє "ВВС".

Однак Росія повністю заперечує причетність до цієї події, незважаючи на те, що російські війська патрулюють кордон Південної Осетії з 2008 року.

Верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що установка нових відміток про кордон веде до наростання напруги в регіоні й має негативний вплив на місцеве населення.

"Подібних дій, які можуть бути розцінені як провокаційні, слід уникати", - підкреслила вона.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Читайте також: Литва звинуватила Росію в порушенні кордонів Грузії

Євросоюз, за ​​її словами, повністю підтримує територіальну цілісність Грузії в рамках кордонів, визнаних світовою спільнотою.

Нагадаємо, російська влада самовільно перенесли так званий "держкордон" Південної Осетії на 450 метрів углиб грузинської території. При цьому формально "під контроль" Південної Осетії потрапила ділянка нафтопроводу Баку-Супса з щоденною пропускною здатністю в 100 тисяч барелів, яка належить британській компанії British Petroleum.