В ніч на 13 липня в російському селищі Світле впала будівля місцевої казарми, в якій перебували 337 десантників. Як повідомляє сайт російського опозиціонера Олексія Навального,трагедія, внаслідок якої загинули 23 людина, могла статися "з вини місцевих корупціонерів".

У російських ЗМІ цю ситуацію особливо не афішують. Лише було зазначено, що директора компанії, яка проводила ремонтні роботи у казармі, заарештували. Однак, прості економічні розрахунки можуть вказувати на винних у гибелі солдатів.

Компанія, яка виконувала ремонтні роботи у казармі, "РемЕксСтрой" виграла тендер на проведення ремонту у іншої російської компанії "РегіонСтрой". Окрім військової частини, компанія отримала право ремонтувати ще кілька об'єктів у Світлому. Власником цих двох компаній є одна людина, яка і могла ділити виділені державою гроші із замовником.

Припускають, що вартість робіт, які були проведені у казармі, була значно нижчою, ніж у договорі. А замість капітального ремонту зробили лише простий косметичний. Тож сама будівля, цілком ймовірно, перебувала в аварійному стані.

Читайте також: В Нігерії загинуло 30 чоловік через теракт на ринку

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Припускають, що 337 солдатів мешкали в непридатному для проживання приміщені. А 23 десантники загинули через те, що місцеві корупціонери заробили грошей на неякісному ремонті.

Російські слідчі заявляли, що зараз вони досліджують справу, а винні будуть покарані, незважаючи на їхні статуси. За такі правопорушення російський закон передбачає до 10 років в'язниці.