Канцлер Німеччини Ангела Меркель у п'ятницю закликала депутатів Бундестагу підтримати надання Греції третього пакета фінансової допомоги

Про це повідомляє Еuronews.

Якщо, за її словами, Євросоюз не зможе запобігти виходу Греції з єврозони, то це стане кінцем європейської солідарності.

"Питання в тому, чи на основі моєї доповіді я можу попросити Бундестаг надати уряду мандат на перемовини про програму європейського стабілізаційного механізму для Греції? Чи бачу я необхідні умови для цього? З усією впевненістю я можу відповісти "так", - зазначила канцлер.

Нова угода, про яку домовились лідери єврозони, передбачає виділення 86 млрд євро для Греції. Однак Меркель наголосила, що договір вимагає запровадження важливих структурних реформ в країні.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Читайте також: У Греції затримали бунтаря з України - The Independent

Невиконані Афінами обіцянки, за її словами, порушує взаємну довіру, яку тепер треба відновити. Для цього голова німецького уряду вимагає контролювати грецьку владу щодо виконання обіцянок.

У таборі консервативної політичної сили Меркель лунає дедалі більше невдоволених відгуків щодо порятунку Греції.

За попередньою інформацією, Бундестаг підтримає мандат уряду на перемовини з Афінами про нову угоду.