Експедиція російського мандрівника, священика Федора Конюхова побила світовий рекорд за тривалістю безпосадочного польоту на аеростаті.

Конюхов є разом з майстром спорту з повітроплавання Іваном Меняйло провели в повітрі 51 годину і подолали близько тисячі кілометрів, повідомляють російські ЗМІ.

Експедиція стартувала 7 лютого з аеродрому Південний в Рибінську близько дев'ятої години ранку. Щоб встановити новий світовий рекорд, мандрівникам потрібно було протриматися в повітрі довше 51 години.

Читайте також: Найбільший у світі літальний апарат піднявся у повітря (ФОТО)

Станом на 12:12 аеростат провів в повітрі 51 годину 9 хвилин, і в цей момент перебував на території Саратовської області

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Весь цей час аеростат летів на висоті від 190 до 300 метрів, його швидкість, залежно від вітру, становила від 10 до 40 кілометрів на годину.

У такій повітряній подорожі мандрівники провели дві ночі.

Конюхов розповів на своєму сайті, що друга ніч була досить складною:"Сталося обмерзання оболонки кулі - це вплинуло на його вагу, і, відповідно, збільшився витрата палива".

А останні години експедиції ускладнилися ще й снігопадом.

Однак, здолавши всі ці перешкоди, мандрівники таки встановили світовий рекорд.

Як повідомляв сайт Знай.ua, 7 лютого, в Ярославській області країни-агресора запустили найбільший в світі тепловий аеростат, яким керує російський мандрівник Федір Конюхов.