"Stop Russia!" - Під таким гаслом в центрі Тбілісі пройшла акція протесту проти дій Росії у Абхазії та Південної Осетії, які відкололися від Грузії.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

"Росія - окупант!", "Ні - колабораціонізму! Ні-співпраці з ворогом!" свідчили плакати протестувальників, які зібралися біля будівлі урядової канцелярії в суботу. Акція пройшла з ініціативи кількох неурядових організацій та ЗМІ", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: На Майдані грузини протестують проти російської агресії

Деякі протестувальники вийшли на мітинг із прапорами Грузії, України та НАТО.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

За словами учасників акції, вони - проти "окупації" території Грузії Росією, але також обурені пасивністю грузинської влади у відповідь на дії Москви.

"Я прийшла сюди виконати свій громадянський обов'язок. Адресат мого протесту - як Росія, так і уряд, який не протестує проти цієї" повзучої окупації ", - сказала одна із учасниць.

Акція пройшла через тиждень після установки нових знаків для позначення невизнаного кордону Південної Осетії, які викликали обурення Тбілісі.

Грузинська влада вважає, що встановлення цих прикордонних знаків є порушенням принципів міжнародного права, територіальної цілісності та суверенітету країни.

Однак російська сторона заявляє, що претензії Грузії - "не за адресою". Згідно із повідомленням російського МЗС, російська сторона наголошує, що подібні питання треба обговорювати з владою Південної Осетії безпосередньо.