Прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло напередодні саміту написала лист лідерам Європейського Союзу із закликом не підтримувати нинішнього главу Європейської Ради, польського політика Дональда Туска у переобранні на новий термін.

У своєму листі Беата Шидло пояснює, чому Польща не може підтримати кандидатуру Дональда Туска, повідомляє RMF FM. Прем'єр-міністр пояснює останні дії польської дипломатії, пов'язані із висуванням на голову Європейської Ради Яцека Саріуш-Вольського.

За словами Шидло, Туск втратив підтримку з боку свого уряду тому, що він перевищив повноваження та використав авторитет глави Європейської Ради в гострих внутрішніх суперечках, підтримував антидемократичні дії нинішньої польської опозиції.

Саріуш-Вольського Беата Шидло оцінює, як кандидата, який впорається з вимогою збереження неупередженості та зможе внести до Європейської Ради нову якість політики.

Прес-секретар уряду Рафал Бохенек повідомив, що лист написано у зв'язку із самітом Європейського союзу, де повинно бути прийнято рішення щодо вибору голови Європейської ради на черговий строк повноважень, який складає 2,5 роки.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

"Також дуже важливим аргументом, що містяться в цьому листі, є проблема, яка може виникнути у зв'язку з вибором кого-небудь на голову Європейської ради всупереч рішенню країни походження даного кандидата. Така нестандартна ситуація навряд чи сприятиме зміцненню зв'язків між членами Європейського союзу", - зазначив він.

Як повідомляв сайт Знай.ua, польський прем'єр Беата Шидло заявила, що ні Польща, ні країни Вишеградської четвірки не підуть на скасування антиросійських санкцій.