З 30 до 45 зросла кількість загиблих внаслідок теракту, що стався сьогодні в старовинній частині Дамаска.

Число поранених уже сягнуло 120, передає телеканал "Аль-Маядін". Що ж стосується остаточної кількості покалічених та вбитих, влада офіційно поки що не повідомила цифри.

Місцем теракту стало кладовище Баб-ес-Сагір. Тут поховані учасники битви при Кербелі, що відбулася у 680 році. Одним з її героїв став імам Хусейн, онук пророка Мухаммеда.

Терористи змішалися з натовпом прочан-шиїтів та підірвали пояси з вибухівкою. Крім того, на момент вибуху до кладовища якраз наближалися автобуси з паломниками з Іраку. Загинули й кілька сирійських солдатів, котрі знаходилися на КПП на під'їздах до цвинтаря.

Зараз міністерство МЗС Іраку сформувало кризовий штаб з сирійською владою та з'ясовує імена загиблих і поранених співгромадян, а також вирішує питання повітряного транспортування убитих і постраждалих додому.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Зараз більшість поранених доставлені у столичний госпіталь "Аль-муджтахід".

Відповідальність за теракт поки що не взяло на себе жодне угрупування.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", террорист-смертник підірвав себе вранці між автобусами з паломниками-шиїтами. Інша бомба булла закладена на дорозі і здетонувала, коли під'їхав транспорт з прочанами.