Адміністрація бельгійського зоопарку "Пайр Дайза" пішла на радикальні заходи для збереження життя своїм підопічним: вони зважилися обрізати носорогам роги.

Про це повідомляє BBC.

На подібні заходи власники закладу пішли для захисту тварин від браконьєрів. Це сталося після нападу зловмисників на носорогів у зоопарку під Парижем. Вони застрелили, а потім видалили ріг білого непарнокопитного ссавця. Повідомляється, що це перший подібний випадок вбивства в Європі.

Практику з видалення рогів використовують у африканських країнах. На думку ветеринарів, така процедура є абсолютно безболісною, а утворення на голові відростає з часом.

Примітно, що в деяких країнах ріг вважається цілющим. Один кілограм речовини можна купити на чорному ринку за десятки тисяч доларів.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", в Індії браконьєри застрелили ведмедицю на очах у маленькій тварини. Захисники тварин виявили 10-тижневого дитинча біля трупа його матері і врятували його.