Соціальні мережі вибухнули коментарями після того, як стало відомо, що Росія збирається відправити на музичний конкурс Євробачення-2017 Юлію Самойлову, дівчину з обмеженими фізичними можливостями.

Користувачі мережі почали обурюватися, наскільки нахабним політичним прийомом скористалася Росія, оскільки це виграшно в обох варіантах: якщо прокремлівська Самойлова все ж виступить, то буде викликати жалість і співчуття, а якщо її просто не пустять в Україну за її колишні заяви, то ще й вийде роздути скандал на весь світ: Україна упереджено поставилася до людини з інвалідністю.

Однак з російської сторони, зрозуміло, підтвердження такій логіці немає. За словами глави російської делегації на конкурсі Юрія Аксюти, Самойлова їде на "Євробачення" тільки завдяки своєму таланту: "Юля - самобутня співачка, чарівна дівчина і досвідчена конкурсантка. Музична кар'єра вимагає величезного емоційного і фізичного напруження, яке мало кому під силу. Захоплений тим, яких успіхів Юля домагається на цьому шляху. Думаю, що 11 травня мільйони глядачів по всьому світу розділять з нами це почуття".

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, які заяви Самойлової змусили українців не злюбити її.