Із західних частин Мосулу масово виселяються мирні мешканці – люди забирають із собою найнеобхідніше і прямують до більш безпечних районів.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

За словами іракського міністра у справах біженців та міграції Джассіма Аль-Джаффа, тільки за останній час з міста евакуювали 110 тисяч осіб через тривалі протистояння між урядовими військами та терористами "Ісламської держави".

Кожного дня від 7 до 8 тисяч мешканців Мосулу шукають притулку, часто кількість біженців сягає 13 тисяч. Поки що, на думку міністра, ситуація кризова. Люди не зможуть повернутися до своїх домівок доти, доки солдати Іраку остаточно не очистять всі райони від бойовиків.

Керівник відомства відзначив, що для вимушених переселенців вже організували спеціальні пункти, де вони можуть отримати гуманітарну допомогу: її відправили близько 140 тонн.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що масштабну спецоперації із остаточного звільнення Мосулу від терористів готують урядові війська Іраку.