У лавах одного з найбільших і угрупувань японської мафії “Кобе Ямагуті-гумі” стався розкол. Від нього відокремилася одна із впливових банд.

Про це повідомляють зарубіжні ЗМІ.

“Кобе Ямагуті-гумі” утворилася в 2015 році теж внаслідок розколу. Тоді з найсоліднішої і найстарішої кримінальної групи якудзи "Ямагуті-гумі" пішли 13 ватажків дрібніших угруповань. Вони і склали основу нової кримінальної організації.

Рік після розколу став страшним сном місцевої поліції. Японію захлиснула велика кількість злочинів, які, на думку правоохоронців, були результатом переділу сфер впливу між “Ямагуті-гумі” і “Кобе Ямагуті-гумі”. З серпня 2015 року зафіксовано 94 таких злочини. У квітні минулого року поліція офіційно зарахувала “Кобе Ямагуті-гумі” до “особливих (злочинних) збройних угруповань”

На кінець минулого року “Кобе Ямагуті-гумі” була третьою за чисельністю, маючи в своєму складі 5,5 тисячі осіб та філії в 35 з 47 префектур країни.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Що стало причиною нового розколу, невідомо. Поліція припускає, що його могли спровокувати питання кар’єрного росту членів угруповання, а також розбіжність думок про способи управління організацією.

Чисельність нової організації поки не озвучується, але правоохоронці прогнозують нову хвилю злочинів, пов’язаних з розколом і ворожнечею між кланами.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", зубожіння населення та наплив криміналітету загрожує українцям зростанням рівня злочинності.