Після того, як прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей офіційно дала старт Brexit, в Європейському Союзі заявили, що готові розпочати переговори.

"Ми шкодуємо про те, що Великобританія залишає Європейський Союз, але ми готові до процесу, який повинен початися", - йдеться в офіційній заяві Європейської ради.

Зазначається, тепер головна задача ЄС – прийняття головних принципів переговорів Радою Євросоюзу. Вони стануть основою для розробки спільної позиції і принципів, в контексті яких ЄС в особі Європейської комісії буде вести переговори зі Сполученим Королівством.

Єврочиновники наголошують, що постараються вести перемовини так, аби мінімізувати невизначеність для громадян, бізнесу та держав-членів, спровоковану рішенням Великобританії. Також вони висловили сподівання, що Сполучене Королівство і надалі залишиться близьким партнером ЄС.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", президент Європейської ради Дональд Туск отримав від повіреного в справах лист про бажання Великобританії вийти з ЄС.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще