Депутати Європарламенту вимагають звільнити російського опозиціонера Олексія Навального, якого ув'язнили під час антикорупційних мітингів у Москві.

Згідно резолюції, інших активістів, яких утримують у в'язниці, також потрібно випустити на свободу. Свої голоси на підтримку документу віддали 494 депутата, і тільки 39 утрималися.

Рішенням Європарламенту російська влада зобов'язана не тільки зняти всі обвинувачення із Навального, а також журналістів, учасників мітингу. Аргументували це тим, що подібні затримання порушують безпеку громадян і мають у собі політичний підтекст.

Автори резолюції стверджують, що кинути за грати опозиціонера – це тільки спроба нинішньої влади РФ "змусити замовкнути невдоволених".

Крім того, парламентарі заявили, що підтримують антикорупційний рух та вважають мітинги першим кроком до повалення авторитаризму.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що російський опозиціонер Олексій Навальний отримав штраф та 15 діб ув'язнення за участь у мітингу в центрі Москви.