Європейський суд з прав людини зобов'язав Російську Федерацію виплатити чотирьом біженцям моральну компенсацію у розмірі 95 тисяч євро.

Як повідомляє видання Deutsche Welle, до суду подали громадяни Сомалі, Іраку, Сирії та Палестини, яких представники російської влади в 2015-2016 роках відмовилися впускати на свої території, коли ті потребували притулку. Росія заявила про не зовсім правильно оформлені документи, а пізніше суд відмовився надати чоловікам статус біженців.

На термін від 5 місяців до 2 років транзитна зона міжнародного аеропорту Шереметьєво, який знаходиться в Москві, замінила постраждалим дім. Їм довелося спати на матрацах посеред залу очікування. Їм видавали продуктові пайки, на цьому вся увага влади закінчилася, людям навіть не дозволяли скористатися душем.

Євросуд ухвалив, що таким чином Росія порушила права біженців на безпеку, свободу і людське ставлення.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що в лютому Євросуд оштрафував Росію на 183,5 тисячі євро за заборону проведення мітингів.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще