Лідери країн-членів Європейського союзу домовились щодо головних принципів під час переговорів щодо виходу Великобританії.

Про це повідомив президент Європейської ради Дональд Туск у Twitter. Спільну позицію лідери європейських країн обговорювали на спеціальному саміті ЄС у Брюсселі. Головною його темою став початок процедури Brexit та подальша співпраця з Британією.

Туск зазначив, що рекомендації ухвалили одноголосно всі 27 країн Євросоюзу. Після голосування, за його словами, політичний мандат повністю готовий до проведення переговорів по Brexit.

В свою чергу президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер наголосив, що питання не викликало жодних розбіжностей на саміті. Він додав, що керівні принципи ухвалили дуже швидко.

"Єдність в дії: 27 країн ЄС затвердили керівні принципи щодо Brexit менш ніж за 15 хвилин", - наголосив Юнкер.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, Ірландія спробує об'єднатися з північним сусідом в одну країну на тлі початку процедури Brexit й небажання північноірландців покидати Євросоюз.