У 2016 році більшість (53%) росіян взяли нові кредити, щоб розрахуватися зі старими боргами.

Про це повідомили в Об'єднаному кредитному бюро (ОКБ), проаналізувавши дані 45 мільйонів людей з відкритими кредитами.

Середній розмір нових кредитів для сплати старих боргів збільшився зі 101 тисячі до 126 тисяч рублів, а розмір кредиту для прямого споживання зріс із 143 тисяч до 167 тисяч рублів.

Більшість позичальників, які розплачуються за старими боргами, брали нові кредити готівкою до 50 тисяч рублів — 56%. Серед тих, хто зайняв від 50 до 150 тисяч рублів – 41%, з кредитами від 150 до 250 тисяч рублів — 43%, з кредитами від 250 до 500 тисяч рублів — 46%, з кредитами вище 500 тисяч рублів — 47%.

Крім того, середній щомісячний платіж за раніше відкритим кредитами у позичальників, які взяли нові кредити для погашення старих, вище, ніж у тих, хто взяв кредит на пряме споживання.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Це свідчить про зростання популярності програм рефінансування кредитів, які активно розвивали російські банки минулого року.

При цьому загальний обсяг нових кредитів, виданих російськими банками фізичним особам в 2016 році, виріс на 28% і склав понад 3,25 трильйона рублів.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, продуктова війна з Туреччиною залишила росіян без дешевих овочів.