У вівторок, 18 вересня, у ході екстреного засідання комітету ВР з питань закордонних справ одностайно затвердили проект заяви парламенту про те, що Україна не сприйме "прощення" Росії, яке зараз активно просувають у Раді Європи.

За словами експертів, вищеназваним документом Україна підтвердила наміри про ведення дипломатичної війни у Страсбурзі.

ПАРЄ

Авторами документа стали члени української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи. Однак остаточно дана заява має бути затверджена на засіданні ВР.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення
Показати ще

Нагадаємо, у зв'язку з агресією Росії в Україні, загальний суд Європейського Союзу в Люксембурзі відмовився знімати санкції, прийняті Радою Європейського Союзу проти низки російських банків, а також нафтових і газових компаній.

Цю інформацію повідомили 13 вересня у прес-релізі Європейського суду.

Як відомо, проти обмежувальних заходів активно виступали російські компанії "Роснефть", а також "Газпром нафть". З санкціями намагалися боротися і банки Росії - "Сбербанк", "ВТБ", "Внешэкономбанк", "Проминвестбанк" і DenizBank (турецький банк, що контролюється російським "Сбербанком").


Як повідомляв "Знай.ua", глава міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія не буде йти на поступки, щоб повернутися в ПАРЄ.

Про це він повідомив на форумі в Берліні в присутності своїх іноземних колег.

Сергій Лавров
Сергій Лавров

Керівник німецької делегації в ПАРЄ Андреас Нік запитав главу російського зовнішньополітичного відомства про те, який внесок готова зробити РФ, щоб повернутися на засідання Асамблеї. На це Він відповів: "Ви серйозно?", що викликало гучний сміх у залі.

"Агресивна антиросійська меншість намагається зробити так, щоб всі інші сторони підкорялися її лінії. Ми знаємо, про кого йде мова", - сказав глава МЗС РФ.

При цьому (за традицією) Лавров звинуватив Великобританію в прагненні нав'язати іншим 27 членам блоку політику санкцій щодо РФ.


Також "Знай.ua" писав про те, що Президент Петро Порошенко підписав указ, який вводить у дію рішення РНБО про припинення договору про дружбу між Україною і Росією.