Розмови про можливий крах російського виробництва в сфері нафти вже давно не новина.

Нещодавно з'явилася інформація, яка в черговий раз підтвердила припущення багатьох.

У мережі з'явилася інформація про те, що в найближчі 20 років видобуток нафти в Росії значно скоротиться.

У свою чергу це призведе до того, що країна і зовсім зникне зі світового ринку виробників нафти.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Такі припущення недавно висловив наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед Аль Сауд. Сауд вважає, що попит на нафту буде рости до 2030 року, а після цього почне знижуватися.

В результаті цього багато виробників нафти зникнуть, в числі них знаходиться і Росія, передає ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

За словами Сауда:

"Так, наприклад, ми вважаємо, що Китай різко скоротить видобуток, якщо не зникне як виробник, вже через п'ять років. І інші країни будуть кожен день зникати, як країни, що виробляють нафту. Через 19 років виробництво нафти в Росії сильно скоротиться, якщо не зникне зовсім, з її 10 млн барелів ".

У Росії, звичайно ж, відразу відреагували на такі прогнози.

Наприклад, головний науковий співробітник Фінансового університету заявив, що Росія на сьогоднішній день використовує такі родовища нафти, які здатні на 20 років забезпечити постійний її видобуток.

В РФ запевнили, що на даний момент йде освоєння арктичного шельфу, який володіє величезними запасами нафти і газу.

Що ж, подивимося, хто виявиться правим.

Нагадаємо, американський уряд прийняв рішення припинити поставки сирої нафти Китай на тлі торговельної війни. Про це повідомляє видання Reuters.

Як повідомляв Znaj.ua, в понеділок, 1 жовтня, повідомили про неймовірне підвищення ціни на нафту північноморської марки Brent, яка вперше з листопада 2014 року піднялася вище 83 доларів за барель. Про це свідчать дані торгів, передає Хвиля.

Також Znaj.ua писав про те, що стало відомо, що буде з курсом валюти в жовтні, коли розпочнеться опалювальний сезон та як це вплине на долар.