Угорського посла в Україні Іштвана Ійдярто викликали в МЗС через висловлювання угорських чиновників про Україну. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

"16 листопада 2018 року в МЗС України був запрошений новопризначений посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто, якому було висловлено рішучий протест у зв'язку з останніми заявами прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана і віце-прем'єр-міністра з питань національної політики Ж. Шемьена про Україну", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що угорському дипломату була підкреслена необхідність припинення дій, які негативно впливають на розвиток двосторонніх відносин, особливо у контексті реалізації домовленостей, досягнутих главами двох зовнішньополітичних відомств у жовтні 2018 року щодо розв'язання проблемних питань між Україною та Угорщиною.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Раніше ми писали, що новий посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто прибув у Київ для передачі вірчих грамот в МЗС.

Про це повідомив в Twitter заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар.

Зокрема, Бондар зазначив, що прийняв всі необхідні документи від нового угорського посла. Більше того, під час особистої зустрічі Ійдярто зазначив, що вже почав вивчати українську мову.

Також повідомлялося, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що домовленості з чинним керівництвом України для Будапешта неможливі.

Віктор Орбан
Віктор Орбан

Про це повідомляє урядовий портал Угорщини.

Так, нинішній скандальний прем'єр Угорщини розповів, що покладає на майбутні президентські вибори в Україні величезні надії. Він також зазначив, що офіційний Будапешт вже контактує з найбільш рейтинговими українськими політиками, один з яких стане майбутнім "гарантом".

Нагадаємо, Угорщина раптово пішла на поступки Україні.

Як повідомляв "Знай.uа" українцям пояснили, як Путін перетворює Закарпаття на новий Донбас.

Також Знай.uа" писав, що Угорщина запропонувала Україні подружитися.