Міністр зовнішньої торгівлі Великобританії Ліам Фокс оцінив шанси виходу Британії з Європейського Союзу як "50 на 50".

Цю інформацію повідомляє Reuters.

Фокс не впевнений в тому, що парламент Великобританії підтримає угоду про Brexit шляхом голосування.

"Якби ми не проголосували за це, я не впевнений, що дав би цьому (Brexit) більше ніж 50-50". Ліам Фокс

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Ліам Фокс

Нагадаємо, голосування про вихід Великобританії з Європейського союзу відбудеться в третій тиждень січня 2019 року. Про це в понеділок, 17 грудня, повідомила прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей в Палаті представників парламенту.

Дебати щодо угоди почнуться з 7 січня і триватимуть тиждень. А саме голосування пройде через тиждень, після 14 січня. Раніше повідомлялося, що голосування може відбутися до 21 січня.

У відповідності з рішенням, винесеним Європейським судом, Великобританія має повне право скасувати Brexit без урахування думки і дозволу з боку інших членів Євросоюзу. Судді ухвалили, що це можна зробити без зміни умов членства Великобританії.

Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей хоче відновити переговори з Євросоюзом щодо Brexit. Глава Єврокомісії заперечує можливість повторних переговорів. Юнкер переконаний, що досягнута угода по Brexit є кращою.

На саміті в Брюсселі Євросоюз також закликав активізувати підготовку до Brexit на всіх рівнях. Зокрема, у ЄС заявили, що чекають від Великобританії чітких намірів і подальших кроків. А також, що вони готові до всіх непередбачуваних дій. При цьому там висловили готовність налагоджувати максимально тісні відносини з Лондоном відразу після виходу Великобританії з ЄС 29 березня 2019 року.