Президент України вручив орден Вселенському патріарху Варфоломію "За заслуги" І ступеня.

Про це йдеться в офіційному Twitter президента.

"Мав честь вручити орден "За заслуги" I ступеня Вселенському патріарху за видатний особистий внесок Його Святості в розвиток автокефальної помісної Православної церкви України, піднесення авторитету православ'я в світі, багаторічну діяльність, утвердження ідеалів духовності", - пише президент України.

Як каже прес-служба Порошенка, Вселенський патріарх також нагородив президента України та вручив пам'ятну медаль - хрест Панагія Паммакаристос.

Нагадаємо, Текст томоса вперше опублікований українською мовою: ознайомитися може кожен

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

В мережі з'явився переклад тексту томосу про автокефалію об'єднаної Православної церкви (ПЦУ).

Його опублікував посол України в Туреччині Андрій Сибіга у своєму Twitter.

"Переклад підписаного Вселенським патріархом Варфоломієм I в присутності президента України Петра Порошенка і його дружини Марини і митрополита Київського і всієї України патріаршого і синодального томосу про надання автокефалії Православної церкви України"

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Московські попи почали жорстоко мстити кожному, хто перейшов в УПЦ: не життя, а кошмар

В селі Рубанівському Васильківського району Дніпропетровської області, де віруючі заявили про перехід в Православну церкву України, звільнили настоятеля та кліриків Свято-Покровського храму.

Цю інформацію повідомили у п'ятницю, 4 січня у Дніпропетровській єпархії УПЦ (МП).

Також "Знай.ua" писав про те, що Порошенко зустрівся з Ердоганом: Томос змусив вирішувати, що робити далі

У суботу, 5 січня, президент Петро Порошенко зустрівся з турецким лідером Реджепом Ердоганом.

Про це в Facebook повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко зазначив, що в ході розмови президенти обговорили досить велике коло найважливіших питань. В тому числі і укладення двосторонньої торговельної угоди між країнами.