Українцям показали рейтинги кандидатів у президенти Володимира Зеленського та Петра Порошенка перед другим туром президентських виборів.

Зеленський і Порошенко
Зеленський і Порошенко

Про це повідомляє соціологічна група "Рейтинг" та публікує дані дослідження.

У повідомленні йдеться, що рейтинги Володимира Зеленського майже в 3 рази перевищують рейтинги Петра Порошенка і це вже точно "остаточне прощавай" для чинного гаранта.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як свідчать результати опитувань, за кандидата в президенти і шоумена Володимира Зеленського у другому турі виборів готові проголосувати 71,4% виборців, за чинного президента Петра Порошенка - лише 28,6 % опитаних українців.

"Якщо б прийшли всі виборці проголосувати, то результат був би такий — 71,4% проголосували б за Володимира Зеленського та 28,6% — за Порошенка", — вважає Мисів.

Володимир Зеленський

На запитання "За кого з цих кандидатів ви будете голосувати у другому турі виборів президента?" 51% респондентів відповіли, що проголосують за Зеленського, а 21% — за Порошенка, 18% не визначилися і 10% сказали, що не будуть брати участь у голосуванні.

"Якщо простежити динаміку цієї електоральної пари, то ми бачимо, що електоральний показник Володимира Зеленського постійно зростає, а рейтинг чинного президента Петра Порошенка по суті залишається незмінним і фіксується на рівні 20%", — резюмував Мисів.

Експерти додають, що у штабі Порошенка вже знають, що це "остаточне прощавай", але у чинного гаранта визрів план "Б".

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Експерти прогнозують, що Порошенко буде прагнути стати спікером Верховної Ради України та будь-якими шляхами спровокувати в країні переворот, коментуючи дані соціологів, передає ELISE JOURNAL.

Враховуючи, що Україна є парламентсько-президентською республікою, Порошенко, як спікер парламенту зможе "зламати" Зеленського, аж до оголошення йому імпічменту, парламент може заблокувати призначення керівників СБУ, ГПУ, ВСУ, що може "заморозити" ситуацію в армії і правоохоронній системі.

А значить, Порошенко, народний депутат, представляє не меншу загрозу, ніж Порошенко – президент.

Нагадаємо, Петро Порошенко звинуватив виборців опонента на президентських перегонах Володимира Зеленського у тому, що вони хочуть "повернутися в Радянський Союз".

Як повідомляв раніше Знай.ua, в ефірі телеканалу, який належить українському олігарху Рінату Ахметову, гарант заявив про те, що він вважає важливою можливість провести дебати з кандидатом у президенти України Володимиром Зеленським.

Також Знай.ua писав про те, що дебати Петра Порошенка з самим собою прикували погляди багатьох українців до екрану.