Стало відомо, що незаконно затриманий український журналіст Роман Володимирович Сущенко підписав документи на згоду відбувати термін покарання в Україні. Про це повідомив його захисник Марк Фейгін.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Можу сказати, що влітку Роман підписав з ініціативи російської сторони папери про свою згоду на відбування покарання в Україні. Але перебільшувати значення цього факту не варто. Ці папери можуть досить довго лежати в папках, чекаючи своєї години. Плани російської сторони нам не відомі", - розповів він у коментарі "Укрінформу".

Так, російський адвокат висловив своє сподівання, що восени 2019 року переговори про можливий обмін активізуються. Судячи з його слів, зараз вони "на стадії завмирання".

Варто відзначити, що кореспондента агентства "Укрінформ", затримали з порушенням міжнародних норм ще 30 вересня 2016 року в російській столиці. Туди він прибув з приватною поїздкою з Парижа. 7 жовтня 2016 року йому звинуватили в шпигунстві.

Місцевий міський суд 4 червня 2018 року засудив Сущенко до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму. 12 вересня Верховний суд РФ визнав це рішення законним.

Сущенко відправили в колонію № 11 в Кіровської області Росії. Там він знаходиться нібито в "безпечному місці", щоб уникнути можливих конфліктів та інцидентів з іншими ув'язненими.

Нагадаємо, що адвокат Сущенко прокоментував утримання в карцері.

Як повідомляв портал Знай.ua, український журналіст Роман Сущенко розповів, який вигляд мають отримані їм листа після того, як їх прочитав цензор в колонії.

Також портал Знай.ua писав, що на марші пам'яті Бориса Нємцова зажадали звільнити Романа Сущенко.