Державна митна служба України (ДМС) опівночі 8 грудня передала свої повноваження Державній фіскальній службі. Про це йдеться у прес-службі ДМС на своїй сторінці в facebook.

Нова митниця офіційно розпочала свою роботу з реалізації державної митної політики, державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування законодавства з питань державної митної справи.

Львівська митниця
Львівська митниця

"Декілька місяців важкої, але плідної роботи позаду. За цей час нам вдалося скоротити кількість регіональних митниць з 26 до 16, запустити тестовий портал та кол-центр для скарг громадян, створити калькулятор розрахунку платежів при митному оформленні автомобілів", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Українська митниця
Українська митниця

Варто зазначити, що також була проведена законодавча робота, а саме:

  • у першому читанні Верховна Рада підтримала перехід до однієї юридичної особи;
  • прийнято закон щодо створення інституту авторизованих економічних операторів;
  • прийнято закон про режим спільного транзиту.

І вже є перші результати роботи - фура на Рава-Руську везла перукарське обладнання та аксесуари вагою 7758 кг вартістю 16 575 USD, одяг та взуття вагою 8264 кг вартістю 52 799 USD.

Митники на око прикинули, що дивно дешево все це. Фуру затримали, надіслали запити в Італію, Францію та Польщу. Поки отримали такі відповіді:
- перукарське обладнання та аксесуари вагою 1664 кг вартістю 41 472 EUR
- ще - перукарське обладнання вагою 6094 кг вартість поки невідома
- одяг та взуття вагою 8264 кг вартістю 177 277 USD

"Поки Галицька митниця склала протокол на 5.3 млн грн, але це ще не кінець. Товар вилучений, чекає суду... Шановні... сірі імпортери, практику звірок із органами інших країн будемо тільки посилювати. Нічого особистого, але цю вакханалію треба припиняти!", - написали митники у facebook.

Нагадаємо, як карають неплатників аліментів в Україні: примусові роботи, арешти, конфіскація майна та багато іншого.

Також Знай.uа писав про помсту контрабандистів або "своїх": Нефедов розповів, хто міг підпалити авто в. о. голови одеської митниці.

Ще портал Знай.uа повідомляв, що фальшивий СБУшник зібрав 100 тисяч "пожертвувань" для українських воїнів: подробиці.