У поточному році число бідняків в Росії буде рости максимальними темпами з 1998-1999 років. Такий прогноз представив Світовий банк у своєїй "Доповіді про економіку Росії №35". Інша назва доповіді - "Довгий шлях відновлення економіки".

Так, за оцінками експертів World Bank, кількість громадян РФ з доходами нижче прожиткового мінімуму в цьому році збільшиться на 1,1 мільйона чоловік і досягне 14,2% населення, що дорівнює 20,3 млн громадян.

"Це зведе нанівець ті результати, які були досягнуті в останні 10 років", - доповіла головний економіст WB по Росії Біргіт Хансль.

Читайте також: Росії загрожують нові санкції через операцію у Сирії

Крім того, в доповіді зазначено, що в 2016 році російська економіка скоротиться ще на 1,9%.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Девальвація рубля підтримала чистий експорт, але привела до зростання інфляції до двозначних показників - доходи домогосподарств впали на 10%", - пояснює Хансль.

Прогнозується, що в 2016 році рівень бідності буде рости в рамках всіх трьох прогнозованих сценаріїв. Навіть при швидкому відновленні цін на нафту, очікуване погіршення поверне рівень бідності до показників 2007 року.

"План консолідації бюджету Росії не дає уряду можливості нарощувати витрати на боротьбу з бідністю", - вважають економісти.

Як відомо, в минулому році рівень бідності в Росії підвищився з 11,2% до 13,4%, в той час як чисельність бідного населення збільшилася на 3,1 млн осіб, досягнувши в цілому 19,2 млн чоловік.