Костянтин Малофєєв, російський олігарх з санкціонного списку Америки і ЄС, здобув перемогу в боротьбі за свої активи на території України. Як відомо, в "чорний" список бізнесмена внесли за підтримку терористів Донбасу і окупантів Криму.

Підприємця називають в Росії "православним олігархом". Як повідомляє "Главком", вчора суд закріпив за компанією Малофєєва право на "Хорольський консервно-молочний комбінат дитячого харчування", розташований в Полтавській області.

Як відомо, на бізнес-структуру олігарха "Маршал Капітал" на посаді консультанта з піару раніше працював екс-лідер "ДНР" Олександр Бородай, а також терорист Ігор Гиркин (Стрєлков).

Крім того, Малофєєв брав активну участь в анексії Криму Росією - він з власних коштів оплатив кампанію "народному мерові" Севастополя Олексію Чалому, витративши на це близько мільйона доларів.

Читайте також: Олігарх-спонсор "ДНР" банкротить український завод - Мосийчук

Популярні новини зараз
Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

За такі дії, що йдуть в розріз з міжнародним правом, підприємства "православного олігарха", включаючи "Нутрітек", потрапили під санкції Євросоюзу, США та Канади. Україна також внесла дану компанію до свого списку санкцій.

Для того, щоб залишити в Україні бізнес, Малофєєв продав контрольний пакет комбінату "Нутрінвест" (дочірню структуру "Нутритека") компанії "Хотікс Менеджмент ЛТД" (Британські Віргінські Острови), скасувавши колишнього власника.

Як зазначає видання, такий продаж акцій не означає появу нового власника у Хорольського комбінату: "Схоже, що одіозний російський бізнесмен продав акції сам собі".