"Закон Савчнко", згідно якому один день у СІЗО дорівнюються двом дням у в'язниці, може випустити на волю відомих шахраїв. Організатор відомої будівельної афери "Еліта центр" Олександр Шахов та Андрій Слюсарчук, відомий як доктор Пі, можуть опинитись на свободі.

Як заявив екс-керівник Державної пенітенціарної служби Сергій Старенький в ефірі "Еспресо", завдяки "Закону Савченко" на волі вже опинились 6 тисяч в'язнів. Загалом він стосується 60 тисяч злочинців - вони отримають скорочення терміну за той час, доки знаходились у СІЗО.

Через це до дострокового звільнення може готуватися Андрій Слюсарчук. Він під час правління Януковича коїв медичні шахрайства, в тому числі і підроблення дипломів. Також амністія торкнеться й Олексндра Шахова, завдяки якому близько півтори тисячі людей втратили більше 400 млн гривень.

Читайте також: Нардеп-вбивця буде балотуватися в Раду

За словами Старенького, закон потребує термінової зміни, і його мають застосовувати лише до осіб, які не коїли тяжких злочинів. Сьогодні у СІЗО перебувають лише "тяжкі" злочинці, а решта перебуває під особистим зобов'язанням.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Відомо, що однією з причин введення нового закону було розвантаження слідчих ізоляторів, а також покращення умов перебування у них.