Прокурор Олексій Баганець заявив, що реформи в Генеральній прокуратурі ускладнюють розслідування справ. Скорочення штату призводить до того, що на одного прокурора припадає 300 справ. Баганець впевнений, що в такому випадку прокурори не знають навіть прізвищ, які фігурують у справі.

"Сьогодні завдання якої сили - розвалити правоохоронну систему і послабити державу. Версій, кому це вигідно, багато. Наприклад, що це робиться, щоб не допустити виявлення злочинів колишнього режиму, тому що нинішня влада і опозиція вже поділили ті схеми. Плюс проведення так званих "реформ", завдяки яким з правоохоронних органів звільнено саме професійно підготовлені кадри. А якої шкоди завдав державі закон про люстрацію!" - каже він в інтерв'ю Главкому.

Помилково, на його думку, вважати, що європейська практика скорочення місць і кількість співробітників в правоохоронних органах призведе до ефективності.

"Як очистити прокуратуру зміною старих облич на нові, якщо за ці два роки вже скоротили працівників прокуратури з 20 тисяч до 15, а до 2018 року згідно із законом треба довести чисельність взагалі до 10 тисяч? Реформатори кажуть, що саме така кількість прокурорів характерна для Європи. Це неправда. Врахуйте, там абсолютно різні прокурорські системи, роль і місце органів прокуратури в судово-правовій системі різних держав", - додає він.

Читайте також: Крах Луценко-прокурора спровокує смерть Луценко-політика

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Нагадаємо, що Олексій Баганець під час президента Віктора Януковича захищав в суді Юрія Луценка.