В найближчі плани Європейської комісії входить скасування віз для Грузії, України і Косово. Однак, німецька влада все частіше висловлює невдоволення стосовно цього, побоюючись, що скасування віз призведе до зростання організованої злочинності та нелегальної міграції.

Про це пише німецьке видання Welt.de. Газета цитує слова міністра внутрішніх справ ФРН Томаса де Мезьєр, який заявив, що кількість пограбувань в країні зростає і винні в цьому - міжнародні банди. Міністр, зокрема, вказав на активність в Німеччині грузинських кримінальних груп, які спеціалізуються на квартирних крадіжках.

Читайте також: Німеччина і Франція боїться української мафії

Як пише німецьке видання, Берлін наполягає на поступовому підході в питанні скасування віз, на відміну від Європейської комісії, яка хоче якомога швидше відкрити кордони відразу для всіх країн. В Бундестазі вважають, що візи потрібно скасовувати поетапно: спочатку для однієї країни, потім для іншої, і не хочуть розглядати питання скасування віз для Грузії, України і Косово одним пакетом. Німецькі політики стверджують, що громадян Німеччини непросто переконати в необхідності безвізового режиму, а поетапний підхід дозволить це зробити.

За інформацією Welt.de, Німеччина і Франція розробляють статтю, яка дозволить окремим країнами ЄС скасовувати безвізовий режим.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

"Я можу лише в черговий раз настійно застерегти від безвізового режиму з Україною, Грузією і Косово. Спочатку повинні почати працювати механізми, які не дозволять цим країнам зловживати нашим правом на притулок", - цитує видання заяву міністра внутрішніх справ Баварії Йоахіма Хермана.

Видання підкреслює, що відомства юстиції та внутрішніх справ Євросоюзу не схвалять скасування віз доти, доки поправка про його припинення, яку пропонують Німеччина і Франція, не буде внесена в документи.

Отже, не зважаючи на те, що Україна виконала всі зобов'язання щодо лібералізації візового режиму, скоріш за все, отримати безвізовий режим нашій країні, вдасться не скоро. Євросоюз виявився не готовим надати такий режим нашій країні, Грузії та Косову з міркувань безпеки.