Уряд Аргентини заборонив трансляцію російського каналу RT в рамках державної телевізійної мережі. Міжнародний "рупор Кремля" припинить пропаганду для мешканців Південної Америки протягом наступних 60 днів.

За інформацією "Радіо Свобода" RT почав віщання в Аргентині іспанською мовою у 2014 році. Перший ефір каналу цілодобових новин відкрила спільна програма тодішнього президента країни Крістіни Кіршнер разом із Путіним.

Цікаво, що RT став першим іноземним каналом, який зміг пробитися на державне телебачення Аргентини. Канал охоплював понад 80% населення країни.

Політолог Адріан Салбучi заявив, що RT припиняє своє існування в Аргентині задля того, щоб звільнити державні частоти для внутрішніх каналів. Але не виключено, що це рішення має й зовнішній політичний мотив, адже новий президент Маурісіо Макрі вже запросив до своєї країни американський телеканал CNN.

Читайте також: У Москві горить Міністерство оборони

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Телеканал RT (Russia Today, Росія Сьогодні) повністю фінансується урядом Російської Федерації та орієнтований перш за все на міжнародну аудиторію. Він транслюється на англійській, арабській, іспанській, російській та німецькій мовах. Канал нерідко критикують за явну пропаганду російського уряду.