Спеціальний представник голови ОБСЄ в Україні, посол Хайді Тальявіні "далі не виконуватиме свого мандату". Поки немає інформації про точні причини її відставки.

Про це повідомляє офіційний представник федерального департаменту закордонних справ Швейцарії Жан-Марка Кревуазье.

"Федеральний департамент закордонних справ підтвердив у п'ятницю ввечері повідомлення інформаційного агентства SDA, озвучене швейцарським телебаченням. Тальявіні хоче припинити свою діяльність на посту спецпреда найближчим часом. Однак причин або точного часу відставки не уточнюють", - повідомляє srf.ch.

Читайте також: Росіяни в складі місії ОБСЄ заважають працювати - американський експерт

Тальявіні народилася в швейцарському Базелі. Вона 33 роки працює на дипломатичній службі. У 1990-2000-х роках була в системі ОБСЄ і ООН на Кавказі. Тільки близько року тому її призначили спеціальним представником в Україні голови ОБСЄ Дідьє Бургхальтера. У січні цього року новий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич продовжив мандат Тальявіні.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще