На вибори у Раду Дніпра (колишній Дніпропетровськ) зареєструвалась велика кількість дивних однофамільців. У бюлетені з'являться чотири Краснова, а волонтер Ричкова заявила, що її родичку намагалися підкупити, щоб заплутати виборців.

В величезному списку претендентів на парламентське крісло з'явились відразу чотири людини з прізвищем Краснов. При цьому троє з досить рідкісним іменем Загіда, передають "Весті".

Поряд з відомим в місті політиком Загідом Красновим балотуються також: 23-річний житель Кривого Рогу В'ячеслав Краснов і двоє киян - 37-річний Загід Володимирович Краснов і 35-річний Загід Станіславович Краснов.

Така дивна та незвична ситуація збентежила членів ЦВК, хоча за законом члени комісії були змушені зареєструвати всіх цих кандидатів-тезок.

"Я отримала відповідь на моє звернення від Державної міграційної служби, де зазначено, що двоє Загіда Краснова отримали паспорти лише 11 червня цього року. Раніше вони міняли імена і прізвища на Дарт Вейдер. ЦВК зобов'язана зареєструвати цих кандидатів, але в майбутньому слід створити кращі правові механізми для захисту прав виборців, так як подібні дії явно перешкоджають вільному волевиявленню виборців", - прокоментувала ситуацію заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Читайте також: Кобзон отримає паспорт невизнаної держави

Про спробу підкупу та намагання створити свого клона заявила і відома волонтер, самовисуванка Тетяна Ричкова.

"Кілька днів тому якийсь чоловік, який представився сином Загіда Краснова, спробував підкупити мою родичку, запропонувавши їй балотуватися в депутати по 27-му округу. У мого покійного чоловіка є брат. Його дружину теж звати Тетяна Ричкова. Їй і запропонували велику суму грошей за висунення в народні депутати. Це мерзота і блюзнірство втягувати в брудну політичну гру моїх родичів і вносити розбрат в сім'ю", - розповіла Тетяна Ричкова.

Зазначимо, що вчора ввечері у списку кандидатів ЦВК все ж таки з'явилось відразу три клони Тетяни Ричкової.