Батальйон спецпризначення "Азов" виступив з різкою заявою з приводу недавньої законодавчої ініціативи американського парламенту, згідно з якою "Азов" не отримає тренувальної підготовки, а Україні не нададуть ПЗРК.

Саме таку поправку внесла Палата представників США з ініціативи конгресменів Джона Коньєрса та Теда Йохо, які звинуватили полк у "неонацизмі" та порівняли українських патріотів з ісламськими фундаменталістами.

Полк відкидає необгрунтовані звинувачення.

"Наш полк завжди стояв на позиціях патріотизму та ніколи не апелював до жодних інших світових ідеологічних течій" - заявляють представники "Азова".

"Україна, яка є набагато старшою за США, ще з Княжої доби мала професійне військо. Будь-які військові операції завжди мали на меті захист, а не загарбання. Тож, на нашій землі ніколи не існувало навіть підґрунтя до виникнення явищ, про які оголосили конгресмени. Парламентаріям, для демонстрації справжньої солідарності з Україною, радимо звернути увагу на проросійську французьку партію, яка невдовзі може стати правлячою", - додають бійці.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Мова йде про крайню праву французьку партію "Народний фронт", яку очолює Марін Ле Пен. Ця політична сила підтримує політику Кремля в Україні. Останнім часом її рейтинг у Франції пішов угору.

Читайте також: Американського сенатора запропонували відправити до Гіві й Мотороли

Патріоти нагадали, що США взяли на себе, відповідно до Будапештського меморандуму, зобов'язання гарантувати територіальну цілісність та суверенітет України. У заяві наголошується, що рівень виконання цих гарантій, взятих США, перебуває у вкрай незадовільному стані.

"Вбачаємо у таких заявах лише політичне замовлення і закликаємо всіх українських патріотів підтримати полк "Азов" - йдеться в заяві.