Генеральна прокуратура викликає на допит екс-заступника Генпрокурора Анатолія Даниленка за підозрою в екоциді. Про це повідомляє радник голови СБУ Маркіян Лубківський на своїй сторінці в Facebook.

Вчора глава СБУ Валентин Наливайченко повідомив, що обвинувачений намагався зупинити кримінальне провадження з розслідування навколо "БРСМ-Нафта".

Пожежа на нафтобазі під Васильковом почалась увечорі 8 червня. Незважаючи на те, що Держслужба з надзвичайних ситуацій заявила, що пожежу повністю ліквідували 14 червня, він поновився на вихідних. Мер Василькова зазначив, що дим йшов у бік Києва.

Екологи неодноразово заявляли, що в повітрі з'явилися шкідливі речовини. Також вони не рекомендували купувати продукти, вирощені під Києвом.

За таке правопорушення кримінальний кодекс передбачає позбавлення волі від восьми до 15 років.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Матеріал по темі: Пожежа на нафтобазі з висоти пташиного польоту: випалена земля

Нагадаємо, що сьогодні в Генпрокуратуру повинен прийти глава СБУ Валентин Наливайченко, відставку якого активно обговорюють на засіданні Верховної Ради сьогодні.