Зростання напруги в Криму може спровокувати нову кризу між російським та українським президентами. Відтак, провокації Путіна розраховані на публічне пониження статусу президента України.

Таку думку висловив політолог Михайло Погребинський, зауваживши, що кремлівський глава намагається перевести Порошенка у категорію "нерукоподаваний".

"Вперше в устах Путіна прозвучали такі слова, які означають, що принаймні до тих пір, поки не зміниться риторика президента Порошенка, він переходить в категорію людей, з якими розмовляти не хочуть, як кажуть, "нерукоподаваний". Раніше президент (Путін - ред.) говорив, що ми підтримуємо Порошенка, розуміємо, що йому складно. Зараз це означає перехід на новий етап кризи", - повідомив політолог в ефірі радіостанції Голос Столиці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про схожу думку директора Інституту дослідження Росії в Королівському коледжі Лондона Сема Ґріна, який заявив, що Путін прагне говорити про Україну напряму з Заходом, без участі в діалозі офіційного Києва.