Президент Володимир Путін довгий час намагався торгуватися з європейськими політиками щодо долі України, але у нього нічого не вийшло. Європолітики не пішли на провокації Кремля. Про це заявив політолог Сергій Таран.

Експерт упевнений в тому, що на Саміті G20 главі російської держави дали ясно зрозуміти, що альтернативи "нормандському формату" немає і бути не може. Відомо, що Москва наполягала на тому, щоб України не було на цих переговорах.

"Тепер Путін каже, що згоден зустрічатися з українською стороною. Проте, він, мабуть, чекає, що дипломатичними каналами йому запропонують щось таке, що спрацює йому на руку. Ось він і тягне. Путін - той політик, який буде торгуватися навіть там, де шансів щось виторгувати практично немає. Нормандський формат діє - просто лідери чотирьох держав, які беруть в ньому участь, давно не зустрічалися", - повідомляє експерт в блозі на ресурсі Новое время.

Таран наголошує, що для західних політиків сам факт існування переговорного процесу означає успіх, в той час, коли Україні потрібен результат.

"Знай.ua" повідомляв, що Кремль намагається реалізувати на Донбасі югославський сценарій Слободана Мілошевича.

Популярні новини зараз
Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук" Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще