Кілька депутатів на чолі з головою комітету з безпеки Іриною Яровою внесли до Держдуми Росії законопроект, що передбачає розширення повноважень співробітників поліції.

Про це повідомляє "Комерсант".

У поправках до закону "Про поліцію" парламентарії пропонують дозволити поліцейським стріляти по жінках, якщо у них немає явних ознак вагітності і відкривати вогонь у місцях скупчення людей.

Представник Комітету проти тортур Сергій Бабинець заявив у розмові з виданням, що "розширення права використовувати вогнепальну зброю означає, що ті співробітники поліції, які цього раніше боялися або вагалися, тепер не будуть, адже їм це офіційно дозволяє закон".

Читайте також: Музиканти Москви влаштували флешмоб проти репресій (фото)

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Крім того, поправки розширюють права поліцейських при огляді. Тепер вони можуть обшукати громадянина та його транспорт без наявності даних про те, що в нього є зброя або наркотики. Для огляду співробітникам правоохоронних органів потрібно буде тільки "мати підстави вважати", що у вас можуть бути зброя або наркотики.

Ухвалення поправок дозволить поліції також проникати на об'єкти приватної власності для затримання осіб, які не мають статусу підозрюваного чи обвинуваченого, зазначає видання.

У пакеті поправок до закону є й ті, що розширюють права громадян. Так, поліцейські будуть зобов'язані повідомляти родичам про медустанови, куди відправляють постраждалих. Затримані поліцейськими громадяни, згідно з поправками, отримають можливість здійснити телефонний дзвінок будь-яким родичам, а не тільки близьким.