У вересні Україна збирається подати проти Росії четвертий позов до Європейського суду з прав людини.

Про це на зустрічі з представниками Європейської служби зовнішньої діяльності з обговорення незаконної окупації територій України заявив заступник міністра юстиції Антон Янчук, передає прес-центр Мін'юсту.

Читайте також: Імам в Криму отримав два роки за критику анексії

"У вересні ми збираємося подати ще один позов проти Російської Федерації за фактами порушення Конвенції з прав людини, які не охоплюють попередні судові позови", - повідомив заступник міністра юстиції.

"В результаті ми використовуємо більшість інструментів врегулювання міжнародних суперечок України і Росії по окупації АР Крим, організації та фінансування конфлікту на Донбасі", - додав Янчук.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, що наразі Європейський суд з прав людини розглядає три міждержавні справи "Україна проти Росії", "Україна проти Росії (II)" і "Україна проти Росії (III)".