Таку думку висловив політолог Володимир Фесенко, коментуючи вчорашню презентацію Доктрини 2030 Сергієм Тарутою, одним із лідерів партії "Основа", у рамках заходів Книжкового Арсеналу.

"Те, що партія розпочала свою діяльність із конструктиву, а не популізму, вартує поваги, але в той же час для досягнення значної електоральної підтримки, їй слід пройти ще довгий тернистий шлях в українській політиці. А враховуючи високу конкуренцію та жорсткі правила гри, варто набирати серйозних обертів, особливо в полях" - вважає політолог.

"Про те, що країна потребує проєвропейської партії Сходу, експерти говорять давно. Адже це може бути один із базисів, на який буде спиратись державний апарат в інтеграції регіону в лоно цілісності країни. Але чи зможе Основа стати такою, покаже тільки час та вибори" - коментує Фесенко.

"Зі стратегічної точки зору, зміна електоральної карти Сходу, надзвичайно важливе питання. Адже проросійські еліти та партії, що фінансуються на пряму із Кремля, мають бути демократично замінені на виборах, на тих, хто бачить країну цілісною та незалежною. І тут не настільки принципові їх прізвища, скільки важливе " - вважає політолог.