США розширили список санкцій по відношенню до Росії. До нього потрапили російські компанії та кілька приватних осіб, які мають відношення до війни на Донбасі.

Список оприлюднили на офіційному сайті Міністерства фінансів США. Під санкції потрапили 19 осіб, серед яких росіяни та чиновники анексованого Криму, та 39 компаній.

До списку увійшов заступник голови Комітету Ради Федерації РФ з міжнародних справ Олександр Бабаков. Йому належить українська група компаній "VS Energy", а також готель Прем'єр Палас в Києві і ялтинський готель "Ореанда". Він є мажоритарним акціонером низки українських енергетичних підприємств, у тому числі "Київобленерго".

Санкції запровадили й щодо російської приватної військової компанії "Вагнер". Вони поширюються і на керівника фірми Дмитра Уткіна та заступника міністра економічного розвитку РФ Дмитра Назарова. Останній, за інформацією ЗМІ, входить до так званого "тіньового уряду "Л/ДНР".

До списку внесли банки, зареєстровані у РФ та анексованому Криму, а також численні "дочки" російської транспортної монополії "Транснефть". Остання разом із "Газпром", "Лукойл", "Газпром нефть" та "Сургутнефтегаз" перебуває під економічними обмеженнями з 2015 року.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В Мінфіні США наголосили, що новий пакет санкцій запроваджено через агресію Кремля в Україні.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, мантра російського президента Володимира Путіна про те, що санкції США та Європи йдуть на користь Росії надихнула карикатуриста на творчість.