Саудівська Аравія заявила, що всі верблюди і вівці, що належать Катару, повинні залишити пасовища між Катаром і іншими державами Перської затоки.

Катарські чиновники відзначають, що близько 15 тисяч верблюдів і 10 тисяч овець уже перейшли кордон. Це підтвердив і посол Катару Джаз Каттан який заявив в понеділок 19 червня, що 25 тисяч тварин уже повернулися додому, повідомляє ВВС.

Катарці створили тимчасовий притулок з резервуарами для води і корму. Зоологи, водії й інший персонал вже знаходяться на місці, щоб допомогти власникам тварин. Катарське міністерство муніципалітету і охорони навколишнього середовища говорить, що тимчасовий притулок буде діяти до тих пір, поки не підготують території, які краще підходять для тварин.

Досі влада Саудівської Аравії не накладала ніяких обмежень на випаску катарських тварин на її пасовищах. Такі дії Ер-Ріяда викликали нервову реакцію в катарських скотарів. Адже багато катарців зберігають свою худобу в Саудівській Аравії, оскільки в їхньому крихітному королівстві не вистачає пасовищ.

Як повідомляв портал "Знай.ua", через підтримку Ірану і фінансування тероризму Катар опинився в міжнародній ізоляції. На початку червня з Катаром на офіційному рівні розірвали дипломатичні відносини країни-сусіди. Своїх дипломатів відкликали Саудівська Аравія, Єгипет, ОАЕ, Бахрейн, Єгипет, Ємен, Лівія та ін.