Лідер КНДР Кім Чен Ин наказав тримати в секреті існування заводу з виробництва ядерних боєголовок. Він вважає, що від подібного озброєння "залежить виживання" країни.

Про це повідомляє Korea Joong Ang Daily, посилаючись на дані секретного документа з Пхеньяна. За попередніми даними, на території КНДР розміщується близько 30 подібних заводів.

Північнокорейський диктатор вважає головним військовим секретом країни розробку, виробництво, зберігання і управління ядерною зброєю. Особливо Кім Чен Ин наказав зберігати таємницю про існування секретного "об'єкта №92". В Сеулі майже немає інформації про нього і про його місцезнаходження.

Таємний документ в КНДР створили після того як північнокорейський диктатор в лютому 2017 року відвідав ядерний завод. Про цей візит промовчали всі ЗМІ КНДР. Після цього і з'явився наказ Кім Чен Ина "зберігати і берегти" ядерну зброю, оскільки від неї "залежить виживання" Північної Кореї.

Доступ до секретного документу мають тільки Головне бюро 8, Завод 92 і завод з виробництва боєприпасів Ryongsong. Останній у списку є об'єктом, де виробляються ракети і ядерні боєголовки. Але за даними південнокорейських військових на території можуть бути розкидані близько 30 аналогічних заводів.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

У червні 2017 року супутники-шпигуни США побачили підозрілу активність на полігоні, де північнокорейські військові проводять ядерні випробування.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, президент США Дональд Трамп вирішив продовжити санкції проти КНДР через численні ядерні провокації, які влаштовував Кім Чен Ин.