Рада безпеки ООН розгляне резолюцію по справі про падіння малайзійського "Боїнга" на сході України за два місяці після оголошення результатів розслідування.

Про це повідомляє УНІАН.

"Через два місяці у нас буде остаточний звіт, і що скаже через два місяці Росія? Ми, безумовно, спробуємо ще раз заручитися підтримкою всього світового співтовариства", - зазначив глава МЗС України Павло Клімкін.

Читайте також: Ми знайдемо можливість провести трибунал щодо Боїнгу - Кемерон

Згідно інформації, Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди та Україна, які розслідують обставини авіакатастрофи, спробують знову отримати схвалення Ради безпеки ООН на створення міжнародного трибуналу.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Натомість, директор департаменту політики та комунікацій МЗС України Олексій Макеєв заявив в ефірі "5 каналу", що робота над створенням трибуналу триває, не зважаючи на вето Росії. Наразі визначають форму трибуналу і те, "яким чином буде забезпечено торжество правосуддя".

Раніше в Міністерстві зовнішніх справ Нідерландів повідомили, що Малайзія, Нідерланди, Австралія, Бельгія та Україна думають про створення незалежного трибуналу із розслідування причин авіакатастрофи.

"Ще один варіант, який зараз обговорюється, - це створення суду під егідою Генеральної Асамблеї ООН", - сказали у відомстві.

Також розглядають можливість проведення слухань в національному суді однієї з країн-ініціаторів.

Нагадаємо, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що летів із Амстердама в Куала-Лумпур, розбився в Донецькій області 17 липня 2014. Загинули всі 298 чоловік на борту.